• GRATIS VERZENDING VANAF €35,-
  • VOOR 15:00 BESTELD ZELFDE DAG VERZONDEN!
  • GRATIS VERZENDING VANAF €35,-
  • VOOR 15:00 BESTELD ZELFDE DAG VERZONDEN!

Sparerib Kroon voor 6 personen!

Benodigdheden:

  • 2 spareribs van gelijke lengte ( zonder buikvlies )
  • 1 kg half om half gehakt ( gekruid )
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 gram versgemalen zwarte peper
  • 3 gram oregano
  • Sparerib saus of barbecue saus
  • 2 eieren
  • 3 teentjes fijngesnipperde knoflook
  • Appelsap
  • Olie
  • Zout
  • Chili poeder
  • Knoflook poeder
  • Cajun kruiden
  • Rollade touw
  • Cocktail prikkers
  • Onderkant van een springvorm
  • Aluminium bakje
  • Kernthermometer

Ik heb hiervoor een Quebracho houtskool gebruikt

Meng het gehakt 1 dag van te voren:

  • 1 kg gekruid half om half gehakt
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 gram versgemalen zwarte peper
  • 3 teentjes fijngesnipperde knoflook
  • 2 eieren
  • 3 gram oregano

Kruid de spareribs 1 dag van te voren:

( vergeet niet het buikvlies te verwijderen aan de holle kant )

  • Inwrijven met olie
  • Cajun kruiden
  • Chili poeder
  • Knoflook poeder
  • Zout

Verwarm de barbecue indirect naar 120 graden en plaats een aluminium bakje met appelsap op de heat deflector (tegen uitdroging van de spareribs)

Laat deze vervolgens 90 minuten garen op de holle kant zoals te zien is op de foto.

  1. Nadat de sparerib anderhalf uur gegaard is haal je deze van de barbecue af
  2. Doe een beetje olie op de springvorm
  3. Leg je het gehakt op de springvorm en vouw je de 2 spareribs eromheen met de bolle kant naar het gehakt toe ( dit werkt makkelijker met 2 personen ben ik achter gekomen )
  4. Dan bind je die er strak omheen met het rollade touw en prik je er wat prikkers in zodat die zeker blijft zitten
  5. Dan gaat die terug op de barbecue ( nogsteeds indirect op 120 graden ) en plaats je de kernthermometer
  6. deze gaar je tot 68 graden
  7. Wanneer je bij 60 graden bent smeer je de spareribs helemaal in met de sparerib saus en strooi je geraspte kaas over het gehakt
  8. Snij hem daarna in puntjes.

Eet smakelijk! P.S. Vergeet geen foto te sturen van het resultaat!