• GRATIS VERZENDING VANAF €35,-
  • VOOR 15:00 BESTELD ZELFDE DAG VERZONDEN!
  • GRATIS VERZENDING VANAF €35,-
  • VOOR 15:00 BESTELD ZELFDE DAG VERZONDEN!

Pitmaster Marabu 15KG

€ 31,95
(1 kg = € 2,13)
incl. btw, excl. levering
Op voorraad
Levertijd: 1-2 werk dag(en)

Beschrijving

Koolstofgehalte Hoog calorisch energiewaarde en wordt geproduceerd onder de waarden van de Duitse DINnormering van ca. 80% koolstofgehalte. Door het uitgekiende productieproces en de zorgvoldige uitsortering van het product ontstaat er een schoon product dat gelijkmatig verbrand zonder opspatten.


As Het overblijfsel na verbranding van houtskool is het as. Hoe minder as, hoe hoger het koolstofgehalte van het product. Dit betekent dus een zuiver en schoon houtskoolproduct is door het lage asgehalte van ca. 4% of lager.


Productie Het product wordt geproduceerd in Cuba en daarna verscheept naar Portugal. Hier wordt het tweede productieproces gedaan en wordt het product uitgezeefd waardoor er een schoon product ontstaat met een grove sortering van 40-200 mm en daarna verpakt.


Verbranding De grove sortering van enkel en alleen marabu houtskool zorgt ervoor dat het product een extreem lange brandduur heeft.


Pitmaster Marabu De houtsoort Marabu die groeit in Cuba wordt hier gezien als een soort onkruid. De boom vermenigvuldigt zich snel en laat inheemse gewassen verdwijnen waardoor het kappen van deze boom noodzakelijk is om inheemse planten en bomen de ruimte te geven zich te ontwikkelen. De Marabu kenmerkt zich door grote stekels. Voor Cuba zal de Marabu dan ook een belangrijke inkomstenbron gaan vormen de komende jaren. Tevens wordt deze boom ook gebruikt voor biomassaverbranding


specificatie:

- Uit hardhout

- Zeer lange brandduur

- Weinig tot geen rookontwikkeling

- Ecologisch verantwoord

- Aangenaam Aroma