• GRATIS VERZENDING VANAF €35,-
  • VOOR 15:00 BESTELD ZELFDE DAG VERZONDEN!
  • GRATIS VERZENDING VANAF €35,-
  • VOOR 15:00 BESTELD ZELFDE DAG VERZONDEN!

Pitmaster Quebracho 15KG - ENKEL BIJ AFHALEN!

€ 28,95
(1 kg = € 1,93)
incl. btw
Niet op voorraad
Levertijd: 1-2 werk dag(en)

Beschrijving

Korte omschrijving Houtskool vervaardigd van de snoeiharde houtsoort Quebracho Blanco (steeneik) uit Paraquay. De harde structuur en de grove sortering zorgen voor een lange brandduur en hoge temperatuur bij verbranding. Hierdoor is deze houtskool uiterst geschikt voor elk type keramische barbecue als Big Green egg of andere soorten houtskoolovens.


Sortering 40 – 200 mm


koolstofgehalte Pitmaster quebracho blanco, is een hoge kwaliteit houtskool met een hoog calorisch energiewaarde en wordt geproduceerd onder de waarden van de Duitse DINnormering van ca. 80% koolstofgehalte.


Productdichtheid De benaming Quebracho komt uit het Spaans: 'Quiebra Hacha': wat betekent: 'Breekt de bijl'. De productdichtheid van de Quebracho houtsoort ligt op 40%. Dit wil dus zeggen dat de quebracho houtsoort één van de hardste houtsoorten ter wereld. Logischerwijs zorgt deze productdichtheid dus voor een product dat een zeer lange brandduur heeft. Quebracho blanco houtskool kan temperaturen behalen van 750 graden celcius.


Technische specificatie van het hout is 1,2 Kg/dm³.


As Het overblijfsel na verbranding van houtskool is het as. Hoe minder as, hoe hoger het koolstofgehalte van het product. Dit betekent dus dat Pitmaster Quebracho blanco een zuiver en schoon houtskoolproduct is door het lage asgehalte van ca. 4%.


Productie Pitmaster houtskool wordt gemaakt van afvalhout van de houtindustrie in Paraquay of wordt geproduceerd op de daarvoor aangelegde plantages en is een 100% natuurproduct. De productie gebeurt nog op een traditionele manier in houtskoolovens van steen en is bijna volledig een handmatig proces. De grote stukken (lump) worden geselecteerd en uitgezeefd zodat er een ideale mix van houtskool ontstaat (40-280 mm).