Drunken picanha voor 5 personen.

Benodigdheden:

  • 1.2 kg picanha
  • Zout
  • Peper
  • Olie
  • Whisky
  • Goede aluminium folie of butcher paper
  • Pollepel
  • Kernthermometer

Ik heb hiervoor een acacia houtskool gebruikt.

Snij de vetkant van de picanha in blokjes.

Kruid de vleeskant van de picanha :

  1. Inwrijven met olie
  2. Zwarte peper
  3. Zout

Giet een pollepel vol met whisky als je picanha de 40 graden kern heeft bereikt. Giet dit voorzichtig over de picanha heen. (PAS OP DIT GEEFT EEN STEEKVLAM!)

  1. Leg de Picanha 3 uur van te voren uit de koelkast in een theedoek.
  2. Snij de vetkant in blokjes.
  3. Kruid de picanha.
  4. verwarm de barbecue naar 200 graden direct.
  5. Schroei de picanha aan alle kanten goed dicht.
  6. Leg hem op de vetkant.
  7. Steek de kernthermometer goed in het midden.
  8. Wanneer je een kern van 40 graden hebt bereikt giet je de whisky voorzichtig over de vleeskant van de picanha.
  9. Laat hem vervolgens doorgaren tot 45 graden.
  10. Laat hem daarna 10-15 min rusten in goede aluminium folie of butcher paper
  11. Snij hem vervolgens mooi in dunne plakjes.

Eet smakelijk! P.S. Vergeet geen foto te sturen van het resultaat!