• GRATIS VERZENDING VANAF €35,-
  • VOOR 15:00 BESTELD ZELFDE DAG VERZONDEN!
  • GRATIS VERZENDING VANAF €35,-
  • VOOR 15:00 BESTELD ZELFDE DAG VERZONDEN!

Fall of the bone spareribs!

Volgens de 3-2-1 methode.

Benodigdheden:

  • Dikbevleesde spareribs
  • Zout
  • Peper
  • Cajun kruiden
  • Knoflook poeder
  • Chili poeder
  • Appelsap
  • Goede aluminium folie of butcher paper
  • Ongezouten roomboter
  • Basterdsuiker
  • Aluminium bakje
  • Sparerib saus of barbecue saus
  • Plantenspuit

Ik heb hiervoor een Quebracho houtskool gebruikt.

Kruid de spareribs 1 dag van te voren

(vergeet niet het buikvlies van de holle kant te verwijderen!)

  • Inwrijven met olie
  • Cajun kruiden
  • Zout
  • Peper
  • Knoflook poeder
  • Chili poeder

Plaats ze op de barbecue indirect

en leg ze met de holle kant naar beneden of in een sparerib rekje

of zoals ik in pannenrekjes van de ikea zodat er makkelijk 6 tegelijk op passen

Doe ze in een dubbele laag aluminium folie want door de botjes scheurt de folie snel.

  • Doe er 2 plakjes roomboter op
  • Strooi er wat basterd suiker overheen
  • Giet er vervolgens wat appelsap overheen
  • Vouw hem dicht

Plaats ze weer met de holle kant naar het rooster toe.

heb je er teveel en kunnen ze niet allemaal op het rooster stapel ze dan op elkaar en wissel ze naar 1 uur van plaats

Smeer ze dik in met sparerib of barbecue saus en laat dit een half uurtje intrekken

Naar 1 uur zijn ze klaar om te eten !

  1. Verwarm je barbecue indirect naar 120 graden.
  2. Plaats op de plate setter een aluminium bakje gevuld met appelsap ( tegen het uitdrogen van de spareribs )
  3. Plaats de spareribs met de holle kant naar beneden.
  4. Spuit om het half uur met een planten spuitje de spareribs vochtig met appelsap.
  5. Na 3 uur volg je de stap met het inpakken met roomboter appelsap en basterdsuiker.
  6. De barbecue nog steeds indirect op 120 graden en plaats ze weer op de barbecue voor 2 uur.
  7. Na 2 uur haal je ze van de barbecue en smeer je deze dik in met sparerib saus of barbecue saus.
  8. Laat dit een half uur intrekken.
  9. Plaats ze weer terug op de barbecue nog steeds indirect op 120 graden.
  10. Na 1 uur zijn ze klaar!

Eet smakelijk! P.S. Vergeet geen foto te sturen van het resultaat!